3 STILURI PENTRU REINVENTAREA SPATIULUI DIN GRADINA

by admin
0 comment

Cel mai important aspect ce trebuie avut în vedere atunci când amenajăm o grădină este alegerea corectă a combinaţiilor de culori. La capitolul design interior, în funcţie de stilul preferat, tendințele vizează utilizarea a trei mixturi diferite.

Asta ne recomandă Symmetrica, cel mai mare producător autohton de pavele şi borduri vibropresate şi lider al pieţei locale.

Deşi, în trecut, foarte mulţi români erau tentaţi să adopte amenajări clasice şi simpliste, în ultimii ani, aceştia au început să acorde o atenţie sporită şi designului exterior, nu doar celui de interior, iar clienţii sunt astăzi mult mai atenţi la coordonarea estetică a culorilor şi formelor folosite în amenajarea aleilor şi, mai ales, a grădinilor. – Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica

gradina

Sursă foto: Symmetrica

Tendinţele actuale în peisagistică vizează trecerea de la amenajările monocrome la cele dominate de mixuri de culori, cele mai importante direcţii fiind nuanţele pământii, reci şi calde. 

Pentru cei ce doresc să se joace cu formele şi să îmbine armonios trecutul cu tendinţele moderne, Symmetrica recomandă crearea unor alei de acces chiar în interiorul grădinii, folosind culorile pământii. În funcţie de spaţiul disponibil, acestea pot fi creativ amplasate astfel încât să contribuie la crearea unui decor unic, dominat de contururi curbate sau drepte. În plus, culori precum gri antractit, portocaliu sau roşu sunt uşor de asortat atât cu elementele permanente prezente în grădină, cât şi cu aspectul exterior al casei, pentru care, de cele mai multe ori, se apelează la culori clasice gen alb, maro sau gri.

gradina

Sursă foto: Symmetrica

Pentru jocuri vizuale şi forme tridimensionale sunt recomandate dale în culori reci, de dimensiuni mari, pline de originalitate şi personalitate, cu ajutorul cărora se pot forma spaţii contemporane sau chiar avangardiste.

Chiar dacă atunci când ne gândim la amenajarea grădinii dorim să evităm culorile reci, precum negru sau gri, astfel de nuanţe contrastează foarte bine verdele specific grădinii şi oferă o notă, elegantă, aparte spaţiului exterior. – Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica

gradina

Sursă foto: Symmetrica

Acesta a subliniat faptul că, la momentul actual, doar 10% dintre clienţi sunt dispuşi să aleagă o combinaţie de culori atipică, însă, compania estimează faptul că numărul va creşte în următoarea perioadă, atât datorită influenţelor de design din alte ţări europeene, cât şi prin prisma raportului avantajos calitate-preţ.

Potrivit specialiştilor Symmetrica, tendinţa cu cea mai mare şansă de succes în rândul românilor, este, cu siguranţă, cea care vizează amenajările exterioare în culori calde, precum portocaliu. Uşor de potrivit cu mediul înconjurător, acestea oferă un aspect clasic, atemporal, potrivit pentru pavarea aleii de acces sau a curţii locuinţei.

Datorită tehnologiei folosite, durata lor de viaţă ajunge și până la 25 ani, avantaj care atrage în primul rând familiile tinere, aflate la amenajarea primului cămin. De asemenea, aceste nuanţe de culori oferă o notă aparte spaţiului exterior, având posibilitatea de a-şi menţine farmecul indiferent de tedinţele în materie de design. – Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica

Mai multe idei de amenajare a spațiilor exterioare găsiți AICI.


Poate v-ar mai plăcea să citiți și:

Sfat practic: Alegerea pavelelor pentru grădină

Stilul mediteranean, o variantă de amenajare a grădinii

Idei de decorare a spațiilor exterioare


Dacă v-a plăcut articolul despre stiluri pentru reinventarea spaţiului din grădină, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies