3 idei de improspatare a decorului casei

by admin
0 comment

Știi care sunt schimbările de decor pe care le poți face pentru a da locuinței un aer nou? Acelea care ne sporesc confortul și ne fac să ne simțim ca și când astăzi ne-am mutat în casă?

La noi au trecut doi ani de la ultimele renovări și am tot stat și m-am gândit la întrebările acestea, pentru că tare mi-ar plăcea o împrospătare a ambientului. Variantele la care am ajuns sunt următoarele:

#1 Vopsirea pereților. Deși se spune că igienizarea pereților e bine să o faci în medie la cinci ani, eu cred că este una dintre acele schimbări rapide și relativ ușor de făcut oricând. Un litru de vopsea poate acoperi și zece metri de perete, deci nu sunt necesare cantități foarte mari de materiale. Dacă tencuiala este încă intactă, cu un trafalet telescopic te poți apuca de treabă. De când s-a inventat vopseaua lavabilă, care îți permite să ștergi rapid stropi scăpați pe unde nu trebuie, este mult mai simplu să faci astfel de îmbunătățiri și singur(ă). Îți spun din experiență! 🙂 Dar tot din experiență îți recomand (pentru stropii uitați) să ai la îndemână și role de bandă de protecție pentru plinte și folii din plastic pentru acoperirea parchetului și mobilei. Și apropo, colțurile se vopsesc mai ușor cu o pensulă.

Oricât de multă încredere ai avea în recomandările mele – și îți mulțumesc pentru asta – te rog frumos întreabă și consultanții de vânzări din magazinele de bricolaj de ce materiale și ustensile ai nevoie. Vor face un calcul precis în funcție de specificațiile tale și îți vor spune cum se folosesc pentru rezultate optime. La Brico Depot, de pildă, gama de vopsea lavabilă Colours, disponibilă exclusiv în magazinele brand-ului, oferă acoperire excelentă, durabilitate şi rezistenţă la mucegai, în cazul celei pentru baie.

Vopseaua lavabilă albă este împărțită în două categorii:

  1. Bucătărie și baie. Pentru aceste două tipuri de încăperi, gama Colours este disponibilă la 2,5 L, cu finisaj mat (pentru bucătărie) și satinat (pentru baie). Vopseaua potrivită pentru spațiile de gătit este concepută a rezista la petele tipice, precum cele de ulei şi grăsime, iar cea pentru baie, cu finisaj satinat, rezistă la apă și mucegai.
  2. Pereți și tavane. Finisajul este mat, clasic și potrivit pentru orice tip de amenajare. Ambalajele au 2,5 L, 5 L și 10 L.

Important:

Gama de vopsea lavabilă Colours, de la Brico Depot, conține o cantitate de compuși organici volatili, sub cantitatea maximă de 30 g/litru, prevăzută de legea europeană. Ambalajul cutiilor este realizat exclusiv din materiale reciclate.

#2 Reamenajarea băii. Dacă gresia și faianța încă arată bine, decorul băii poate fi împrospătat nu doar prin culoare, ci și prin adăugarea unor corpuri de mobilier care să ne ajute să organizăm mai bine produsele de îngrijire personală, prosoapele sau halatele. O etajeră de colț ori un dulap suspendat sunt recomandările mele în acest sens.

#3 Înlocuirea gresiei și/sau faianței. Dacă tot le-am pomenit mai sus, zic să îți spun și care este varianta simplă de a împrospăta ambientul cu ajutorul lor. Știu că procesul de scoatere este complicat și implică cel mai probabil ajutor specializat, dar inspiră-te din tendințele actuale de design și optează pentru băi în care faianța îmbracă doar peretele din dreptul căzii ori a cabinei de duș, iar gresia se montează în bucătărie doar în perimetrul aragazului și chiuvetei, unde sar uleiul și resturile alimentare. O astfel de amenajare este mult mai ușor de păstrat curată. Uite câteva variante de plăci ceramice și parchet.

Pozele au rol ilustrativ, așa că o vizită în magazinele Brico Depot din țară te va ajuta să îți faci o părere clară despre opțiunile pe care retailerul ți le oferă. În plus, poți beneficia de consultanță gratuită pentru oricare dintre proiectele tale de amenajare.

Uite și un mic clip cu informații și inspirație pentru amenajări în alb:

Să ai spor în toate!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies