3 aspecte importante in alegerea pijamalei unui copil

by admin
0 comment

Pentru că sunt mult mai sensibili ca noi, copiii trebuie protejați, mai ales în primii ani de viață când sistemul lor imunitar este în plin proces consolidare. Și această protecție nu le-o dăm doar prin hrana oferită, ci și prin jucăriile și hainele pe care noi, părinții și apropiații, le cumpărăm.

V-ați gândit vreodată în funcție de ce aspecte cumpărați o pijama pentru fetița sau băiețelul dumneavoastră? Sunt convinsă că de foarte multe ori. Atunci când m-am văzut față în față cu această dilemă, am pus cap la cap această mini-listă. Din ea am exclus aspectele de natură estetică, precum modelul (cu super-eroi sau personaje de desene animate) și cromatica (impusă de sex).

#1 Pijamaua trebuie să fie din fibre naturale.

Bumbacul este una dintre cele mai bune alegeri și destul de comune. În general nu provoacă alergii și nici iritații. Plus că rezistă la un număr crescut de spălări.

#2 Pijamalele ar fi bine să nu fie foarte mulate pe corp.

Dacă pijamaua este prea mulată, este foarte probabil ca cel mic/cea mică să transpire în ea și să nu aibă un somn prea liniștit din această cauză. Un model (din fibre naturale) ce păstrează linia corpului permite aerului să circule, iar copilul nu se supraîncălzește în timpul nopții.

#3 Pijamaua nu trebuie să nu aibă aplicații (paiete, ținte etc.) care, prin frecare, să provoace iritații sau răni.

Am văzut mai multe modele de pijamale pentru copii cu tot felul de aplicații menite a le atrage atenția, gen personaje din desene animate sau super-eroi. Dar aplicațiile din paiete ori din ținte sunt deranjante, mai ales pe haine pe care le purtăm în timpul nopții. Așa că mă gândesc că astfel de modele ar fi bine să le evităm.

Pont:

Tăiați toate etichetele pijamalelor (și ale hainelor, în general) pentru a nu-i jena pe copii în timpul somnului. De foarte multe ori sugarii plâng din cauza disconfortului pe care etichetele îl provoacă, dar nu ne pot spune că acesta este motivul! 😉

Am găsit diferite modele de pijamale – de primăvară, de vară-toamnă și de iarnă – AICI. Alte articole vestimentare pentru cei mici găsiți accesând acest shop online.

Dacă vă mai vin în minte și alte aspecte legate de modul alegerii pijamalelor de copii, vă invit să le treceți într-un comentariu.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies