2 reguli de baza pentru stropirea corecta a plantelor

by admin
0 comment

Dacă stați la curte sau vă face plăcere să îngrijiți spațiile verzi din jurul blocului, următorul sfat practic vă este mai mult decât util. El este dedicat stropirii corecte a plantelor, o etapă ce nu poate fi sărită de niciun grădinar amator sau profesionist care vrea să aibă o grădină sau o seră de invidiat.

sfaturi gradinarit

Sursă foto: Google Images

Florile, legumele şi gazonul trebuie udate în mod regulat, indiferent de anotimp. Pentru asta trebuie respectate două reguli de bază.

Regula nr. 1:

  • Udaţi întotdeauna dimineaţa devreme sau seara după apusul soarelui. Nu udaţi niciodată la amiază sub razele soarelui, mai ales în zilele toride de vară. Plantele vor suferi un şoc termic, iar apa se va evapora prea repede.

Regula nr. 2:

  • Udarea corectă face plantele să crească puternice și sănătoase. Este greșit să fie udate zilnic și în cantități mici. Hidratați plantele când pământul de suprafață este uscat la o adâncime de circa 2 cm. Apoi udați lent și abundent. În acest fel plantele dezvoltă o rădăcină puternică în adâncime și pot absorbi mai ușor substanțe nutritive, ce le vor ajuta să crească viguroase. 

Pentru informații despre companiile din sectorul de Do-It-Yourself din țara noastră și ofertele disponibile la raft, accesați secțiunea DIY – Who is who în România. Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii!

//Sursă sfaturi practice: bauMax

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies