Cu toții, într-un moment sau altul din viață, încercăm să scăpăm de câteva kilograme în plus. Dar ce facem atunci când nu avem tragere de inimă să mergem la sală sau efortul fizic nu este suficient pentru a ne aduce în forma mult visată? Încercăm să ne controlăm alimentația.
Citind și consultând zeci de surse, am făcut o listă cu alimente recunoscute pentru numărul mic de calorii pe care îl conțin.
#1 Afinele. Conțin antioxidanți și vitamine, contribuind la creșterea ratei metabolismului și la scăderea presiunii sangvine.
#2 Avocado. Bogat în vitamine și minerale, este extrem de sățios și poate constitui o gustare excelentă.
#3 Cerealele integrale. Recunoscute pentru conținutul ridicat de fibre, fier și vitamina B, sunt potrivite pentru micul dejun.
#4 Iaurtul. Bogat în calciu, ajută la menținerea unui tract intestinal bun. Merge bine în combinație cu cereale integrale.
#5 Legumele cu frunze verzi. Sunt sărace în calorii și au multe vitamine, nutrienți, fibre și calciu.
#6 Merele. Bogate în vitamine și sărace în calorii, ele sunt ideale pentru persoanele care doresc să piardă în greutate. Studii în domeniu au arătat că cei care mănâncă un măr înainte de masă au șanse să slăbească mai mult și mai repede decât cei care nu o fac.
#7 Migdalele. Sunt bogate în grăsimi mononesaturate și vitamina E și ajută la menținerea nivelului optim al colesterolului. Totuși nu consumați cantități mari, 30 de migdale au aproape 200 de calorii.
#8 Nucile: Conțin acizi grași monosaturați, ce ajută la tăierea poftei de mâncare. Totodată, Omega 3 protejează inima și creierul.
#9 Nucile macadamia: Conțin grăsimi sănătoase și fibre, bune pentru tractul intestinal.
#10 Ouăle. Studiile au arătat că femeile care consumă unul-două ouă fierte la micul dejun mai multe zile pe săptămână au șanse mai mari să piardă în greutate decât cele care nu mănâncă. Dacă oul nu se află pe lista alimentelor preferate, îl puteți înlocui cu iaurt degresat.
#11 Ovazul. Este foarte bogat în fibre solubile propice digestiei și, totodată, conferă un sentiment îndelungat de sațietate.
#12 Untul de arahide. Datorita acizilor grași monosaturați, untul de arahide este unul dintre puținele deserturi acceptate pentru cei aflați la dietă. Totuși, el trebuie consumat cu moderație.
Dacă v-a plăcut articolul și în considerați util, distribuiți-l și cu prietenii.