101 ACTIVITATI PENTRU COPII [PARTEA A IX-A]

by admin
0 comment
Mai avem puțin și ajungem la 101. Astăzi o nouă serie de activități distractive pentru copii și părinți. Numărăm împreună de la 81 la 90.

81. Pregătiți un bar de ciocolată. Fie că sunt batoane, bomboane sau fructe acoperite în ciocolată, toată lumea se va bucura de un desert delicios.

82. Dați de mâncare la păsări. Ungeți cu unt de arahide o rolă de carton de la hârtia igienică, apoi presărați semințe pe ea. Nu vă rămâne decât să o agățați de ramura unul copac sau la una dintre ferestre și să așteptați ca păsările să vină să se înfrute din ea.

83. Faceți mini-pizza. Chiar dacă nu aveți blat la dispoziție sau nu vă pricepeți la plămădit, puteți folosi felii de pâine pe care să puneți apoi bucăți de carne, legume, puține suc de roșii, cașcaval și ou. Câteva minute la cuptor și gata! Simplu și gustos!

84. Inventați un joc. Copiii vor fi dornici să stabilească regulile de desfășurare.

85. Confecționați un ornament din gheață. Tunați apă într-un castron, după care presărați din loc în loc fructe, legume sau obiecte pe care vreți să le înghețați. Lăsați castronul în congelator peste noapte.

86. Colorați fulgii de gheață. Întotdeauna aveți ”stocuri” în congelator. Cu ajutorul unei spatule desprindeți gheața, apoi turnați coloranți alimentari. Dacă nu aveți așa ceva prin casă, puteți încerca și cu acuarele.

87. Programare la make-up artist. Lăsați-i pe cei mici să vă fardeze și să vă coafeze. Va fi extrem de amuzat pentru toată lumea să vedeți viziunea lor despre ce înseamnă ”a te pregăti pentru o petrecere”.

88. Printați machete. Lăsați-i pe copii să aleagă imaginile preferate direct de pe internet, apoi imprimați-le și apucați-vă de colorat, de decupat sau de lipit.

89. Confecționați o pinata și umpleți-o cu bunătăți. Nu aveți nevoie decât de foarte multă hârtie și aracet. Și bineînțeles de multă răbdare.

90. Campați în familie în mijlocul sufrageriei. Imaginați-vă că ați plecat într-o drumeție pe munte și că trebuie să înnoptați în mijlocul pădurii. Un cort, câțiva saci de dormit și niște pături pot recrea întregul decor de camping.

Dacă vreți să citiți și alte idei creative de petrecere a timpului liber împreună cu cei mici, chiar în propria casă, puteți reciti aici parte Ipartea a II-apartea a III-apartea a IV-apartea a V-apartea a VI-apartea a VII-a și partea a VIII-a din seria de 101 activități dedicate copiilor și părinților.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies