Indiferent de cât de mare este casa în care trăim, la un moment dat tot avem nevoie de și mai mult spațiu de depozitare și de soluții mai bune de organizare. În cazul locuințelor de dimensiuni modeste, spațiul suplimentar este o necesitate permanentă.
Pe lifeourway.net am găsit o listă cu 10 aspecte la care ar trebuie să ne gândim atunci când încercăm să scăpăm de lucruri nefolositoare din gospodărie. Ele sunt de fapt un test de onestitate pe care trebuie să îl facem dacă dorim să ne descotorosim de produse și obiecte care nu fac altceva decât să ne încurce și să ne ocupe spațiul.
Așa că alcătuiți o listă cu lucruri cu care nu știți exact ce să faceți încă, citiți rând pe rând aspectele de mai jos, iar dacă la final constatați că unele dintre ele mai mult încurcă decât ajută donați-le, vindeți-le, reciclați-le sau aruncați-le.
Iată lista:
- Este acest produs/obiect ceva ce folosesc în mod regulat?
- Dacă răspunsul la întrebarea nr. 1 este ”Nu”, este produsul/obiectul ceva la care țin, de care sunt atașat(ă) emoțional?
- Păstrez lucrul respectiv din obligație sau pentru că mă gândesc că îl voi folosi cândva, dar nu știu exact când și cum?
- Nu renunț la produs/obiect pentru că încă nu știu dacă îmi place sau îmi displace?
- Păstrez lucrul în cauză ”ca să fie”?
- Am mai mult de un singur produs/obiect de același fel?
- Dețin deja un alt produs/obiect care face fix același lucru?
- Păstrez un obiect deteriorat doar în ideea că îl voi repara cândva?
- În funcție de timpul pe care îl aloc curățării, dar și în funcție de spațiul de depozitare pe care mi-l ocupă, merită să dețin acest produs/obiect?
- Pot utiliza mai bine spațiul pe care acest produs/obiect mi-l ocupă în casă?
Din categoria Idei & Sfaturi practice poate v-ar mai interesa să citiți și:
Cum păstrezi casa curată. Sfaturi de curățenie
Cum întreținem și curățăm o hotă
Dacă v-a plăcut articolul și îl considerați util, distribuiți-l și cu prietenii.